Koncem únorových dní jsme si do naší družiny pozvali na návštěvu odborníka z praxe – kuchaře. Děti se rády zúčastňují chystání různých pokrmů, ale tentokrát byly pouze v roli diváků a pozorovatelů. Při první návštěvě děti sledovaly přípravu lívanečků s ovocným dipem. Seznámily se s jednoduchým receptem i postupem přípravy. Připomněly si i zásady správného stolování. A to nejlepší na konec – ochutnávka. Všichni byli samozřejmě nadšeni a přídavky nebraly konce. Druhá návštěva byla ve znamení přípravy hamburgera z hovězího masa, opečenou bagetkou a ledovým salátem s rajčaty a bylinkami. Tentokrát některé děti byly ostýchavé a ochutnávku odmítly. Stačilo však chvíli pozorovat kuchaře a cítit směs vůní a děti názor změnily. Všichni si opět pochutnali a již se těší na vaření, které si už zkusí každý sám./ Fotky najdete v naší fotogalerii./