Základní škola
a Mateřská škola
Rudník

Rudník 407, 543 72, Rudník
Tel.: 499 440 121, 725 020 704
ŠDŠKŠJ

Výlet do Archeoparku Všestary

Výlet do Archeoparku Všestary

Výlet do Archeoparku Všestary

Na cestu do pravěku jsme se vydali ve středu 18. října. Na místě nás uvítal milý pán, byl to náš průvodce. Byl vážně vtipný a mluvil hodně rychle, ale bavilo nás to. Po videoprojekci jsme si mohli vyzkoušet různé předměty jako pazourek, pěstní klín, meče, dýky i sekyry.

Potom jsme se přesunuli ke zmenšenině pravěké vesnice, která byla krásně detailně udělaná. Měli jsme za úkol najít něco, co tam nepatří – panáčka s batohem na zádech. Nakonec jsme ho všichni objevili! Prohlédli jsme si pak expozici pravěkých předmětů, způsoby pohřbívání a ocitli jsme se na chvíli i v krásně vymalované pravěké jeskyni.

Další část prohlídky byla venku. Chytli jsme krásné počasí, takže to bylo super. Zkoušeli jsme si házet oštěpem, někomu to šlo překvapivě dobře, někomu tolik ne. Potom jsme si šli vyzkoušet, jak se dříve mlela mouka, jak se kácely stromy nebo jak se oralo. Líbila se nám celá ta pravěká vesnička! Jeden dům jsme si mohli prohlédnout i zevnitř, byl veliký a vešlo se tam prej 5 rodin. Potom jsme došli do takového kruhu, kterému se říkalo rondel a bylo to takové posvátné místo. Vedly z něj 4 východy, jako 4 světové strany. Jako poslední jsme si prohlédli keltské obydlí. Měli už i klíče! V takovém domku bydleli i Asterix a Obelix 😊

Výlet do pravěku se nám moc líbil a pan průvodce byl vážně super!

Za 6. třídu Jirka Písařík, Eliška Sybolová a Jolanka Taclíková

© 2019 Rudník - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |