Základní škola
a Mateřská škola
Rudník

Rudník 407, 543 72, Rudník
Tel.: 499 440 121, 725 020 704
ŠDŠKŠJ

Dějepisný program – Leonardo na Vinci

Dějepisný program – Leonardo na Vinci

„Dne 11. května do naší rudnické školy zavítala dvojice herců z Agentury  Pernštejni. Měli jsme tu skvělou možnost zhlédnout divadelní představení o zajímavém životě malíře Leonarda da Vinciho. Je fajn občas takhle nakouknout do historie a být na chvíli v jiném světě. Také jsme měli příležitost si prohlédnout několik známých a krásných obrazů, např. Poslední večeři, Madonu ve skalách nebo nejznámější obraz Monu Lisu. To ale samozřejmě není vše, okolo byly všechny možné vynálezy, které má na svědomí právě Leonardo, např. bicykl, most apod. Představení se mi líbilo, bylo zajímavé to vidět na vlastní oči a vžít se do života světově známého umělce a vynálezce.“      (Denisa Parasičová)

„Vynálezy se mi docela líbily, ale nelíbil se mi obraz Mona Lisa, protože se na mě furt tak divně dívala. Z programu jsem zjistil, že Leonardovi hrozně dlouho trvalo, než dokončil nějaký jeho projekt, a některé ani nedokončil, protože pravděpodobně trpěl poruchou ADHD. Představení bylo naučné a líbilo se mi.“      (Milan Pažout)

„O Leonardovi da Vincim jsem toho moc nevěděl, snad jen to, že namaloval obraz Mona Lisa. Ale po návštěvě Pernštejnů, kteří nám v naší tělocvičně zahráli pěkné a hlavně komické představení, jsem se dozvěděl, že Leonardo da Vinci byl také významný návrhář strojů a vynálezů. Spoustu z nich jsme si mohli prohlédnout a taky vyzkoušet na živo, jak fungují. Program byl celkově zajímavý a dokázal pobavit i deváťáky.“     (Matěj Šulc)

 

© 2019 Rudník - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |