Základní škola
a Mateřská škola
Rudník

Rudník 407, 543 72, Rudník
Tel.: 499 440 121, 725 020 704
ŠDŠKŠJ

Klicperovo divadlo Hradec Králové

Klicperovo divadlo Hradec Králové

PRAŠINA (Vojtěch Matoha)

V pondělí 30. ledna pro nás, žáky druhého stupně, zorganizovala paní učitelka Švábová kulturní výlet do Klicperova divadla v Hradci Králové. Tentokrát jsme zhlédli divadelní představení PRAŠINA, které nás překvapilo svým dějem a moderním zpracováním. Hlavními hrdiny byly tři děti v pubertálním věku 13 – 14 let. Celá divadelní hra se odehrávala v současnosti a v době moderních technologií, kterých se museli hrdinové z důvodu výpadku energie vzdát, což by tedy pro nás bylo zcela nepředstavitelné.

Příběh obsahoval několik dramatických scén, humorných scének a nechyběly ani romantické chvilky, které byly u diváků v sále zřejmě oblíbené. Výkon herců se nám líbil natolik, že je náš hlasitý a dlouhý potlesk donutil za námi přijít a uklonit se ještě minimálně 5x.

Po dvouhodinovém představení jsme se samozřejmě jako vždy stavili v OC Futurum, všem nám vyhládlo a nemohli jsme se dočkat, až naplníme žaludky vším možným a jasně, těšili jsme se i na nákupy. Všem se nám to moc líbilo a těšíme se na další suprový výlet!

 

Denča Parasičová, Nikča Brádlová a Kuba Pešout

© 2019 Rudník - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |