Základní škola
a Mateřská škola
Rudník

Rudník 407, 543 72, Rudník
Tel.: 499 440 121, 725 020 704
ŠDŠKŠJ

Pasování prvňáčků na čtenáře

Pasování prvňáčků na čtenáře

Ve čtvrtek 2. června čekalo na moje prvňáčky veliké překvapení. Nikdo zatím netušil jaké. Proto byli všichni nedočkaví a natěšení. Po svačině vešla do třídy paní učitelka Šmoulinka a prozradila nám, jaký program nás dnes bude čekat. Vydali jsme se po modrých šipkách, které nás dovedly do učebny deváté třídy. Tam to ale vypadalo zcela netradičně – opravdový les, všude na stěnách namalované šmoulí domečky, včetně Gargamelova hradu. Ocitli jsme se ve šmoulí vesničce.

Když se děti usadily do lavic, přišli šmoulové a představili se nám. Sehráli pro nás legrační scénku a pak už zadávali prvňáčkům různé úkoly související se čtenářskými dovednostmi, které plnili u tabule i v lavicích, a to malé čtenáře velmi bavilo. Navíc jim šmoulové z devítky trpělivě a ochotně pomáhali.

Za splněné úkoly byli prvňáčkové pasováni na čtenáře a odměněni diplomem a medailí z fidorky. Nakonec se všichni novopečení čtenáři napili lektvaru chytrosti a fotili se se svými šmoulími idoly.

Prožili jsme zábavné téměř tříhodinové učení a moc děkujeme paní učitelce Švábové i deváťákům za vše, co pro nás udělali.

 

Eva Soukupová

© 2019 Rudník - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |