Základní škola
a Mateřská škola
Rudník

Rudník 407, 543 72, Rudník
Tel.: 499 440 121, 725 020 704
ŠDŠKŠJ

Výuka od pondělí 30.11.

Výuka od pondělí 30.11.

Vážení rodiče, milí žáci ,

v pondělí 30. 11. přivítáme ve škole další žáky, což je moc dobře. K 1. a 2. třídě přijdou na prezenční výuku žáci 3. , 4. a 5. třídy z 1. stupně a žáci 9. třídy – budou chodit do školy opět každý pracovní den a rozvrh se neliší od dosavadního školního.

Třídy 6., 7. a 8. se budou střídat po týdnu takto:
od 30. 11. do 4. 12. (lichý týden) – nastoupí 7. třída
od 7. 12.  do 11. 12. (sudý týden) – nastoupí 6. a 8. třída

Rozvrh 2. stupně bude na období této střídavě organizované výuky upravený proto, že se nesmí žáci spojovat s jinou třídou. Rozvrhy jsou ke stažení:
ROZVRH HODIN 6

ROZVRH HODIN 7

ROZVRH HODIN 8

ROZVRH HODIN 9

Provoz škol podléhá tomuto nařízení MŠMT:
informace-k-provozu-skol-a-skolskych-zarizeni-od-25-a-30-11

Návrat žáků do školy přinese určitě úlevu většině z vás. Vyučující se snažili při povinné distanční výuce tohoto školního roku provozované v programu Teams, pro prvňáčky v programu Skype, vytvořit rodinám větší oporu. Dodržováním rozvrhů a předmětů chtěli především udržet „školu“ a pomoci žákům i jejich rodičům a prarodičům. Délky vyučovacích hodin realizovaných online se mohly lišit od běžné doby 45 minut. Všichni známe výsledky vědeckých studií o tom, že nadměrné sledování monitoru či displeje, nepomáhá dětskému mozku ve zdravém vývoji. I proto se během online vyučování zapojovaly nové, hravé možnosti, jak žáka učit, aniž by musel stále sledovat obrazovku. V rodinách s více dětmi jste určitě řešili technické zázemí a možná také kapacitu vašeho internetového připojení. Děkuji všem, kteří při problémech kontaktovali třídní učitele svých dětí, protože povinností vyučujících bylo vést docházku žáků při online výuce (nařízení MŠMT). Snad radost nám přinesla zpráva o nabídce společnosti T-mobile poskytnout na 3 měsíce data nutná k připojení.

Jsem si vědoma toho, že distanční výuka vždy znamená změnu. A málokdy změnu k naprosté spokojenosti všech zúčastněných. Jedním jsem si ale zcela jista – došlo k většímu sblížení školy a rodiny, dokonce snad ke každodenním „otevřeným dveřím“ výuky. Pojďme v započaté spolupráci pokračovat a ukázat našim dětem a žákům, že plnění povinností a důslednost, mají spolu s trpělivostí a snahou stále v životě cenu.

Děkuji vám

Mgr. Alice Kuhn-Gaberová, ředitelka školy

© 2019 Rudník - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |