Základní škola
a Mateřská škola
Rudník

Rudník 407, 543 72, Rudník
Tel.: 499 440 121, 725 020 704
ŠDŠKŠJ

Zimní olympijské hry ve školní družině

Zimní olympijské hry ve školní družině

Většina z nás v těchto dnech žije zimní olympiádou v Koreji. Tak i v naší družince každý den diskutujeme o nových událostech v olympiádě, o našich sportovcích, či nových medajlích našeho týmu. Prostě fandíme a prožíváme každý náš úspěch. Není divu, že jsme si uspořádali družinovou zimní olympiádu. Sněhu a času  bylo sice pomálu, ale přesto jsme to nevzdali.

V pondělí 12.2. jsme slavnostně zahájili naše olympijské hry. Nejprve jsme pobesedovali jak se  takové hry pořádají, jaký mají význam a kdo se jich zúčastňuje a co je pro ně typické. Po té se děti seznámily s pravidly naší olympiády. V družině pak nadšeně namalovaly plakáty se znakem her nebo se zimními sporty, ve kterých se soutěží, či maskota olympiády. Obrázky se moc povedly, proto jsme je vystavili na chodbě školy.  Vyhlásili jsme také soutěž o nejlepší  olympijskou hymnu školní družiny. Hymny byly nakonec dvě. Nemohli jsme se rozhodnout, která je hezčí. Obě totiž byly moc pěkné a hlavně jsme ocenili snahu a úsilí našich dětí.  Celou olympiádou nás provázel pokřik : Hej, hej, hej, olympiáda je nej.

V úterý 13.2. nastal den D. Všichni jsme se těšili na sportovní klání. Soutěžilo se po třídách a ve třech disciplínách: v běhu na lyžičkách, sjezdu na snowboardu a v biatlonu. Ten byl pro děti nejzábavnější, neboť si  zkusily střílet s takzvaných nerfek. Ikdyž čas nám více soutěží nedovolil, přesto děti soutěžily s vervou a nadšením. Místy to vypadalo jako soutěže na blátě, než na sněhu, ale ani to nás neodradilo. Tajně jsme doufali, že mamky pochopí naše sportovní nadšení a nebudou se zlobit, že nejsme jako ze žurnálu.

Středy 14.2. se děti nemohly dočkat. Odpoledne je čekalo slavnostní ukončení naší zimní olympiády a samozřejmě vyhlášení vítězů a rozdání cen. Vše proběhlo ve slavnostním duchu a za značné nervozity před vyhlášením výsledků. Každý se těšil na slíbenou odměnu za umístění do třetího místa . Někteří byli zklamáni z umístění, ale pro všechny byl za snahu, jako cena útěchy, připraven sladký bonbonek. Olympiádu jsme zakončili naším bojovým pokřikem. Užili jsme si krásné sportovní chvíle, na které rádi vzpomínáme. /Fotky najdete opět v naší fotogalerii/.

Výsledná listina

BĚH NA LYŽIČKÁCH

1.třída: 1. místo Andrejka Zahradníková

2. místo Vláďa Taclík

3. místo Laura Skalská

2. třída: 1. místo Nikola Linková

2. místo Vojta Jindřišek

3. místo Vojta Port

3. třída: 1. místo Sofie Kotilová

2. místo Filip Glos

3. místo Johanka Teplá

SNOWBOARD

1. třída: 1. místo Rozárka Valentová

2. místo Andrejka Šimková

3. místo Pavlík Sekerka

2.třída: 1. místo Vojta Jindřišek

2. místo Alice Vrchovská

3. místo Nikola Linková

3. třída: 1. místo Jiří Horní

2. místo Johanka Teplá

3. místo Filip Glos

BIATLON

1.třída: 1. místo Andrejka Zahradníková

2. místo Laura Skalská, Pavlík Sekerka

3. místo Kristýnka Schejbalová

2.třída: 1. místo Vojta Jindřišek, Nikola Linková, Edita jiroušová, Thea Doležalová

2.místo Justýnka Lhotová

3. třída: 1. místo Nela Stelčovská

2. místo Jirka Horní

3. místo Johanka Teplá, Filip Polák

CELKOVÝ VÍTĚZ

1. třída: 1.místo Andrejka Zahradníková

2. místo Laura Skalská, Pavlík Sekerka

2. třída: 1.místo Vojta Jindřišek

2. místo Nikola Linková

3.třída: 1. místo Johanka Teplá

2. místo Jirka Horní

3. místo Filip Glos

© 2019 Rudník - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |