Základní škola
a Mateřská škola
Rudník

Rudník 407, 543 72, Rudník
Tel.: 499 440 121, 725 020 704
ŠDŠKŠJ

Praha – výstava ke „stoletému výročí“

Praha – výstava ke „stoletému výročí“

Na středu 17. října 2018 plánuji pro vybrané žáky 2. stupně výlet do Prahy. Jelikož se letos slaví velmi významné výročí 100 let vzniku samostatné ČSR, rozhodla jsem se dětem tuto důležitou událost trochu přiblížit a připomenout.

Naším cílem bude výstava v Jízdárně Pražského hradu s názvem Doteky státnosti a ještě jedna přidružená výstava Stráž na Hradě pražském. Jedná se o komentovanou výstavu s lektorem, který nás provede všemi částmi výstavy a představí vystavené exponáty. K vidění budou státní symboly a jejich obměny v průběhu let, nejvyšší státní vyznamenání, originály všech ústav ČSR i ČR, sako Jana Kubiše či dopisy Milady Horákové z vězení a mnoho dalších zajímavých exponátů.

Důležité informace: odjezd 7:00 od školy, příjezd okolo 19:00 tamtéž. Cena 250,- na žáka (je to pouze cena autobusu, obě výstavy jsou pro žáky po předchozí rezervaci zdarma). Volných míst je v autobuse 46, nabízím možnost zúčastnit se žákům 7. – 9. třídy, kteří přinesou peníze včas, jelikož kapacita autobusu je omezená.

Ještě tento týden dostanou žáci, kteří budou mít zájem do Prahy jet, lísteček s informacemi a návratkou a poté už bude možné nosit peníze, poprosím přímo do mých rukou (ve škole jsem v úterý a ve čtvrtek).

 

S přáním příjemného dne

Mgr. Lucie Švábová

© 2019 Rudník - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |