Základní škola
a Mateřská škola
Rudník

Rudník 407, 543 72, Rudník
Tel.: 499 440 121, 725 020 704
ŠDŠKŠJ

Pasování prvňáčků na čtenáře

Pasování prvňáčků na čtenáře

I v letošním školním roce, jako v těch předchozích, deváťáci připravili výjimečný den pro ty nejmenší na naší škole, pro prvňáčky. Je to den, kdy mají malí školáci ukázat, že se z nich už stali znalci všech písmenek abecedy a že si dokážou poradit s různými úkoly, jako třeba poznat všechna písmenka a poskládat z nich správně abecedu, doplnit ve slovech chybějící písmenka, poradit si s obrázkovou křížovkou, napsat správně slova ze „zamotaných“ písmenek či přečíst krátké věty.

To a mnohem víc na ně čekalo ve čtvrtek 4. května za dveřmi IX. třídy. Deváťáci si jako letošní ústřední téma zvolili SPORT a náležitě si podle toho vyzdobili i třídu. Pro prvňáčky tak měli úkoly připravené boxerky, krasobruslaři, roztleskávačky, basketbalisti, tenistky, baseballisti a fotbalisti. No a chybět nesměl sportovní komentátor, který celou „akci“ moderoval.

Všichni prvňáčci předvedli, že si titul „čtenář“ zaslouží, ale kromě čtenářských dovedností museli předvést i ty sportovní. A protože byli šikovní, zasloužili si za svoji snahu a výkony odměnu v podobě diplomu pro čtenáře a sladké medaile pro sportovce. A jako překvapení na závěr si každý malý čtenář odnesl domů i balónek. Den to byl vydařený a doufám, že na něj budou vzpomínat ti malí i ti velcí. Prvňáčkům přejeme hodně úspěchů v dalším studiu a deváťákům děkuji za skvěle odvedenou práci.

Mgr. Lucie Švábová

© 2019 Rudník - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |