Základní škola
a Mateřská škola
Rudník

Rudník 407, 543 72, Rudník
Tel.: 499 440 121, 725 020 704
ŠDŠKŠJ

Naše jarní akce

Naše jarní akce

Jaro ve školní družině je ve znamení různých sportovních a zábavných akcí. 16.4. se uskutečnil terčíkový závod. Děti, rozdělené do skupin, hledaly po vyznačené trase terčíky, na nichž byli napsané dotazy ze všech různých oblastí. Děti měly za úkol napsat správnou odpověď, či si vybrat ze tří možností. Závodu se zúčastnilo 44 dětí a vítězné skupiny byly po zásluze odměněny. Samozřejmě, že všichni dostali malý mls, jako cenu útěchy.

23.4. nás navštívila paní cvičitelka Žváčková se svou směčkou psů. Názorně nám předvedla, jak se o psy starat, jak si s nimi hrát, jak se k nim chovat. Především zdůraznila, že psi jsou šelmy a musíme mít z nich respekt.

Poslední den v měsíci dubnu patří oslavám jara – pálení čarodějnic. Společně jsme jednu vyrobili a podle starodávné tradice, ji slavnostně upálili. Den byl opravdu nádherný, proto jsme odpoledne zakončili míčovými hrami a focením v pampeliškách.

14.5. jsme vyjeli na celý den do Líbeznice u Prahy, kde jsme navštívili Divadlo kouzel Pavla Kožíška. Jeho kouzla nás velmi zaujala. Po skončení představení jsme se všichni vyfotili a po té následovala autogramiáda. Na zpáteční cestě jsme se zastavili v Mělníku. Obdivovali jsme zde zámek, vyhlídkovou věž a především soutok Labe s  Vltavou. Všichni jsme se šťastně vrátili domů a již se těšíme na další akci ŠD.

Po návratu z výletu začaly vrcholit přípravy na vystoupení ke Dni matek. Tentokrát první stupeň nacvičil muzikál ,,Ať žijí duchové“. Děti se skutečně snažily a představení se uskutečnila 21. a 26. května.

Nyní se již těšíme na družinový prázdninový tábor, který se uskuteční na začátku prázdnin a všichni budou včas informováni.

© 2019 Rudník - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |