Základní škola
a Mateřská škola
Rudník

Rudník 407, 543 72, Rudník
Tel.: 499 440 121, 725 020 704
ŠDŠKŠJ

Lyžařský výcvik

Lyžařský výcvik

Poslední týden v lednu je na naší škole již tradičně spojen s lyžařským výcvikem žáků 2. stupně. Letošní rok byl proti minulým létům specifický v tom, že lyžařský výcvik byl (vzhledem k počtům žáků) naplánován pro 6. a 7. třídu.

Nakonec 24. ledna, po mírném zdržení způsobeném silným loučením některých jedinců a vysvětlováním, proč lyže přiveze tatínek až druhý den, vyrazilo 22 natěšených žáků a 2 učitelé směrem na Pomezní Boudy. Počasí bylo nádherné, sníh ideální. O to větší zděšení panovalo druhý den, když jsme se probudili do hustého deště. Sníh rychle ubýval, ale na lyžování nám to stačilo.

Děti, které stály na lyžích poprvé, rychle přivykly novému způsobu pohybu a úspěšně pronikaly do tajů lyžování. Ubytování v penzionu Šáteček poskytlo příjemné zázemí pro večerní hry a stmelování kolektivu.

Dětem se pobyt na horách líbil, a přestože mnoho z nich bylo poprvé delší dobu bez rodičů, nikomu se nestýskalo. Naopak, volali starostliví rodiče a ptali se, proč se jejich potomek neozývá. Někteří se sice vrátili bez částí svého oblečení, jiní si přivezli i to, co nebylo jejich, ale většina věcí se dohledala a vrátila původním majitelům. Mnozí z nich by příští rok rádi jeli znova. Tak uvidíme, zda jim nadšení pro lyžování vydrží.

P. Holubka

© 2019 Rudník - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |