Základní škola
a Mateřská škola
Rudník

Rudník 407, 543 72, Rudník
Tel.: 499 440 121, 725 020 704
ŠDŠKŠJ

Pasování prvňáčků na čtenáře

Pasování prvňáčků na čtenáře

Pondělní dopoledne se pro naše nejmenší, ale i nejstarší žáky změnilo v dobrodružnou výpravu za pokladem. Prvňáčky totiž čekalo již tradiční „pasování na čtenáře“ v rámci projektu Den s knihou. A letošní deváťáci si zvolili opravdu hezké téma – stali se z nich piráti a jejich třída se proměnila na pustý ostrov, u kterého zakotvili a vydali se hledat ztracený poklad.

Sehráli pro mladší žáky povedené představení o tom, že hledají poklad, ale potřebují rozluštit mapu, aby ho mohli získat. K tomu ovšem potřebovali pomoc našich prvňáčků, kteří je měli naučit číst a pomoct jim splnit různé úkoly, třeba složit správně abecedu, doplnit tajenku, rozluštit přesmyčky a přečíst krátké věty. Za každý splněný úkol získali prvňáčci šifru, která je nakonec měla dovést až k vytouženému pokladu.

A protože byli všichni moc šikovní a s úkoly si nakonec hravě poradili, čekala je slíbená odměna – diplom, medaile, balónky a co by to bylo za pirátský poklad bez mincí (v tomto případě čokoládových)

Velká pochvala prvňáčkům za to, že byli tak šikovní a hodní a ještě větší pochvala a poděkování pro mé skvělé deváťáky, že tomu věnovali tolik času a úsilí a že se celé dopoledne tak krásně vydařilo

Na fotky se můžete podívat v naší fotogalerii.

Mgr. Lucie Švábová

© 2019 Rudník - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |